1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. В с. Бисер ще бъдат връчени договори по ПРСР за подпомагане на земеделски стопани

В с. Бисер ще бъдат връчени договори по ПРСР за подпомагане на земеделски стопани

Подготвени са 12 проекта по мярка 141

Днес, 4 юли 2012 г., от 14.00 часа, в читалището на село Бисер министър-председателят Бойко Борисов и министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов ще връчат заповеди за одобрените проекти за подпомагане на пострадалите от наводнението през февруари дребни стопани от общините Харманли и Любимец.

Подготвени са 12 проекта по мярка 141 „Подпомагане на полупазарни стопанства в процес на преструктуриране“ от Програмата за развитие на селските райони. За десет от тези проекта вече е издадена заповед за одобрение от Държавен фонд „Земеделие“, а за другите два тя е в процес на издаване. Помощта по мярка 141 е до 7 500 евро и се изплаща ежегодно по 1 500 евро.

Одобрените полупазарни стопанства след успешното приключване на проекти ще станат пазарни и ще могат да се издържат от земеделската си дейност, както и да осигурят допълнителни работни места в района като наемат временно или за постоянно работници. Общата стойност на проектите достига 180 000 лв.

На събитието ще присъства и министърът по управление на средствата от Европейския съюз (ЕС) Томислав Дончев, съобщи пресслужбата на Министерския съвет (МС).

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.