1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. В Силистренско зачестяват трудовите злополуки в селското стопанство

В Силистренско зачестяват трудовите злополуки в селското стопанство

Снимка:

От началото на годината инцидентите са шест

Зачестяват трудовите злополуки в селското стопанство, отчита областната Инспекция по труда в Силистра. От началото на годината инцидентите са шест, единият е завършил със смърт. За сравнение, през цялата 2011 година в Силистренска област не е регистрирана нито една трудова злополука, информира БНР.

По повод увеличения травматизъм по време на работа трудовите инспектори от Силистра провеждат извънредна кампания за повишаване на информираността и контрола по спазване на изискванията за безопасни условия на труд в селското стопанство. До момента са проверени 52 земеделски предприятия и фирми, проведени са и 14 съвместни проверки с експерти от местната контролно-техническа инспекция. Констатирани са 266 нарушения и са издадени 208 предписания за задължително изпълнение. Инспекторите са спрели от експлоатация 6 необезопасени електротелфери и 3 неизправни машини за почистване на семена.

Положителна тенденция се наблюдава в отношението на работодателите за извършване на оценка на риска на работното място. От всичките 52 проверени фирми само в 2 не е извършена такава оценка.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.