1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. В Сливенска област за директни плащания са кандидатствали близо 4 400 земеделски производители

В Сливенска област за директни плащания са кандидатствали близо 4 400 земеделски производители

Снимка:

Корекциите по терените се извършват до 30 юни в офисите на общинските служби „Земеделие“

Приключи камапанията за кандидатстване по схеми и мерки за директни плащания. В Сливенска област за директни плащания са кандидатствали близо 4 400 земеделски производители.

Общинските служби по" Земеделие "продължават да очертават площи на земеделски стопани, които са решили да кандидатстват след 15 май или искат да бъдат извършени корекции по терените. Корекциите се извършват до 30 юни в офисите на общинските служби „Земеделие“. От 15 май до 9 юни санкцията е от 1 процент за всеки просрочен ден. Това припомни директорът на Областна дирекция „Земеделие и гори" - Сливен Тодор Братанов, цитиран от Дарик радио.

Новото тази година е въвеждането на “преразпределително плащане”. Схемата предвижда по-високо плащане на площ за първите до 30 ха (300 дка), за които земеделският стопанин е получил подпомагане по Схемата за единно плащане на площ (СЕПП). Очаква се за първите 300 дка подпомагането да е 45 лв./дка, а за всеки следващ декар в стопанството - около 30 лв.

«Стопаните не трябва да заявяват конкретни парцели по тази схема, а само да отбележат, че желаят да кандидатстват по нея», уточни Братанов и добави, че кандидати, които са разделили стопанството си с цел облагодетелстване ще бъдат санкционирани.

Земеделците могат да кандидатстват по схема за ягоди и малини, необвързана с производството, схема за подобряване на качеството на плодове и зеленчуци, произвеждани в България, схема за национални доплащания на хектар земеделска земя, схема за национални доплащания за тютюн,  необвързана с производството, схема за национални доплащания за говеда и/или биволи, схема за национални доплащания за овце-майки и/или кози-майки и други.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.