1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. ВЪРХОВА ТЕХНОЛОГИЯ за третиране на семена

ВЪРХОВА ТЕХНОЛОГИЯ за третиране на семена

Дивидент Формула М е високотехнологична формулация на водна основа

Дивидент Формула М e новата върхова технология  за третиране на семена, която за сезон 2014-15 година Синджента предлага на земеделските производители за кампанията при житни култури. Дивидент Формула М е ново поколение на наложилия се Дивидент 30 ФС и представлява високотехнологична формулация на водна основа.

Специалистите на Синджента, партньорите на компанията, професионално ангажирани с третирането на семена, и фермери, използвали вече формулацията, са единодушни в заключенията си, че Дивидент Формула М е печеливша формула, която предлага всичко, което се очаква от елитните продукти за третиране на семена от житни култури.

Ето конкретни аргументи и факти.

Първо, системното и контактно действие на Дивидент Формула М и характеристиките на формулацията предоставят категоричен контрол на причинителите на болести по повърхността на семената, във вътрешността на семената и в почвата около засятото семе, като с Формула М технологията Синджента вече предоставя на земеделските производители максимално разширен спектър на контролираните болести. Всъщност изключителната селективност и спектър на контрол на Дивидент Формула М осигуряват успешна борба срещу всички икономически важни болести по семена вече в три житни култури – пшеница, ечемик и ръж.

Второ, сравнителните проучвания за нивото на контрол на болестите категорично показват, че Дивидент Формула М осигурява най-висок контрол на Фузариум, Септория и Главни спрямо стандарти в третирането на семена от житни култури. Също така Дивидент Формула М стимулира по-бързото поникване и спомага за изравнено и дружно поникване на здрави растения.

Трето, подобрените характеристики на формулацията на Дивидент Формула Мdividendfm_wheat_395 осигуряват множество допълнитени предимства за земеделските производители и професионално ангажираните с третиране на семена. Нека започнем с това, че новото поколение технология Формула М гарантира отлично и трайно прилепване на продукта върху третираното зърно, което осигурява върхов ефект от третирания продукт дори и при висок инфекционен натиск на патогени, пренасяни с почвата или зърното, и безкомпромисното му действие дори и при екстремни условия на отглеждане на културата. Прилепването на Дивидент Формула М е отлично и осигурява по-интензивно, по-гладко и по-равномерно покритие на зърното и фермерите могат да оперират свободно без запрашаване, като се избягва грижата за остатъчни количества продукт в чувалите. Перфектна консистенция на формулацията с технологията Формула М осигурява средно 15% по-висока производителност на линията за третиране на семена посредством по-бърз и по-равномерен поток на третираните семена. Вследствие на това, че формулацията на Дивидент Формула М е на водна основа при третирането се използва по-малко вода, почистването на оборудването е значително по-лесно, смяната на продукта на лентата е по-бърза и по-лесна, пакетирането и разопаковането – много по-чисто, а по-доброто прилепване осигурява снижени нива на запрашеност и по-висок комфорт на работа и безопасност. Продуктът е смесим и с Крайцер.

В заключение, сега с Дивидент Формула М от Синджента земеделските производители разполагат с безопасна, високотефективна и лесна за приложение технология, която осигурява върхова ефикасност и сигурност при третирането на семената от житни култури.

От Синджента, обаче, не спират дотук – земеделските производители могат да закупят Дивидент Формула М самостоятелно, а също и в много изгоден пакет с немската комбинация микроелементи Вуксал Териос. Вуксал Териос е суспенсия с мед, манган, молибден и цинк, специално приготвена за третиранена на семена на есенници и доказано повишава кълняемостта, осигурява по-доброто развитие на корените (съдържа фосфор), засилва устойчивостта към хербициди и неблагоприятни климатични условия. Семената, третирани с Вуксал Териос, достигат следващите фази от развитието си много по-бързо и растенията се подготвят по-добре за успешно презимуване, а напролет културата се развива по-рано и използва по-ефективно все още наличната в почвата влага при залагането на добива.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.