1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Възможни са протестни действия на зърнопроизводителите

Възможни са протестни действия на зърнопроизводителите

Снимка:

Около 1 милиард лева от оборотните им средства се поставят на риск без ясни правила за връщане на ДДС

Зърнопроизводителите обвиниха правителството и парламента, че с последните данъчни промени не са изпълнили предварително договорените срокове при обратното начисляване на ДДС. В специална декларация те подкрепиха протестите на животновъдите и студентите и заявиха, че ако правителството не спази подписаните с тях договорености, са възможни протестни действия.

Много правителства са ни лъгали, казва председателят на Асоциацията на зърнопроизводителите Ангел Вукодинов, но обикновено поне година след дадени обещания.

"Това правителство само за месец успя да наруши три от подписаните договорености. В точка три на протокола се договорихме този механизъм да започне да действа от първи януари 2014-та. В парламентарна зала беше взето точно обратното решение - от първи декември. В точка четири - прогнозният срок за схемата на този механизъм е две години. На второ четене в пленарна зала е приет до 2018 година, отново неспазване. Точка шест - въвеждане на специален механизъм за стриктно спазване на сроковете на възстановяване на ДДС, все още не е разписан и предложенията, които ни бяха отправени, са неприемливи за нас", коментира Ангел Вукодинов, цитиран от БНР.

Зърнопроизводителите уточняват, че около 1 милиард лева от оборотните им средства се поставят на риск без ясни правила за връщане на ДДС.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.