1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Възможно е тютюнопроизводителите да получат държавна помощ и през 2013 г.

Възможно е тютюнопроизводителите да получат държавна помощ и през 2013 г.

Снимка:

Това обяви министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов от парламентарната трибуна

Фирмите, които не плащат на тютюнопроизводителите, ще бъдат санкционирани. Това обяви министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов от парламентарната трибуна. 

„Получавам периодично сигнали от тютюнопроизводители, които не са получили парите си. Те се разглеждат на Консултативния съвет по тютюна към МЗХ. Той трябваше да заседава вчера, но заради бедствието от наводненията, заседанието му беше отложено”, обясни каза министърът в отговор на депутатско питане на Корнелия Нинова от БСП. 

„Процедурата предвижда налагането на административни санкции и отнемане на разрешителното. Разбира се преди това се разговаря със собствениците на тези фирми и ако тогава те не изплатят задълженията си, ще бъдат санкционирани”, обясни Мирослав Найденов. 

Според него, ситуацията на пазара на тютюн се е подобрила след неговото либерализиране. Земеделският министър съобщи, че държавата ще поиска нотификация за държавна помощ за тютюнопроизводителите за следващата година. „Тази година ще бъде изплатена държавна помощ в размер на 73 млн. лева. Ние взехме решение да нотифицираме такава помощ и за следващата година. Казвам го в аванс”, обяви Найденов. 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.