1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Вдигната е земеделската блокада в района на Дунав мост

Вдигната е земеделската блокада в района на Дунав мост

Автомобилите от българска страна в посока Гюргево са потеглили

Започна пропускането на автомобили в района на Дунав мост, след като от 12,00 до 13,00 часа протестиращи зърнопроизнодители от три области - Русе, Силистра и Разград блокираха движението. Това съобщи за радио „Фокус” Иван Караиванов, председател на Контролния съвет на националната асоциация на зърнопроизводителите.

Той съобщи, че земеделската техника е започнала да се изтегля и ще бъде възстановено нормалното движение. Потеглили ли са вече автомобилите от българска страна в посока Гюргево, Румъния. Тежката техника на зърнопроизводителите ще се изтегли на стоянка на обходното шосе срещу Дунав мост. Засега протестиращите имат готовност отново да затворят Дунав мост за час утре от 12,00 часа. Очакват се указания от щаба на протестите дали блокадите ще се удължат или ще спрат, но преговори трябва да има, категоричен бе Караиванов.

Той посочи, че за час днес напълно е било спряно движението в района на кръговото кръстовище на Дунав мост, в посоките Русе - Силистра, Русе - София и Гюргево - България. Блокадата е преминала спокойно, без инциденти.

„Създадоха се неудобства за свободно преминаващите хора, имаше затапване на шосетата с ТИР-ове, като най-големите задръствания станаха от към града и от към Силистра, но хората проявиха търпимост, нямаше клаксони, нито саморазправи, водачите търпеливо изчакаха да премине блокадата”, каза Караиванов.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.