1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Виена е домакин на 12-тият европейски конгрес за биоземеделие

Виена е домакин на 12-тият европейски конгрес за биоземеделие

Мотото на тазгодишното издание е "Био на всяка трапеза – добавена стойност за фермери, потребители и обществото"

Виена е домакин на 12-тият европейски конгрес за биоземеделие. Форумът е организиран от австрийската организация на биофермерите и от Международната федерация на движенията за биологично земеделие IFOAM.

Мотото на тазгодишното издание е "Био на всяка трапеза – добавена стойност за фермери, потребители и обществото". По време на конгреса високопоставени представители на научните среди, политиката, земеделието и хранителния сектор обсъждат бъдещето на селското стопанство в Европа. Точките от дневния ред съдържат теми като реформата на Общата селскостопанска политика, правилата за биологично земеделие, инструменти за повече справедливост по веригата на производството, както и ролята на органичното селско стопанство като двигател за трансформации при предстоящите реформи.

Сред гостите са Пека Песонен, генералният секретар на КОПА и КОДЖЕКА, както и евродепутати, представители на Европейската комисия, на австрийското земеделско министерство и на страните, членуващи в IFOAM, сред които е и България.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.