1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Връчиха наградата за най-добър фермер - животновъд на Бургаско за 2012 г.

Връчиха наградата за най-добър фермер - животновъд на Бургаско за 2012 г.

Призът получи Господин Иванов от карнобатското село Добриново

Народният представител от ГЕРБ Стоян Гюзелев връчи наградата за най-добър млад фермер - животновъд – Бургас за 2012 на Господин Иванов, предаде Радио „Фокус”.

Награждаването и организираният конкурс бяха част от отчетна среща на Експертния съвет по животновъдство към Областна дирекция „Земеделие” –Бургас, която се проведе днес. „Щастлив съм да връча приза на човек, който се е доказал в сферата на своята работа и върви смело напред. Възможностите в този сектор са големи. Убеден съм, че той ще продължи да се развива”, заяви Гюзелев.

Едно от най-важните условия за развитието на животновъдството е информацията да достига до хората. 37-годишният Господин Иванов, който получи приза, развива дейността си в карнобатското село Добриново. „Баща ми е ветеринарен лекар, а майка ми е агроном. Животновъдството ми дойде отвътре. Занимавам се с това близо осем години”, каза Иванов пред журналисти. В годините на своята работа е кандидатствал по много програми, които подпомагат развитието на сектора. Наскоро е изпълнил и проект на стойност 700 000 лева. „От две години насам смея да твърдя, че всичко, за което съм кандидатствал, съм го получил. Учудва ме, че толкова бързо работят нашите институции”, каза Господин Иванов.

Той отглежда говеда, стопанисва и няколко язовира. Съпругата му се занимава с пчеларство, има няколкостотин кошера. „Имам идея догодина да направя мандра. Голяма част от колегите, които имат по-малко животни, не могат да си позволят такова развитие. Главна причина за това е липсата на средства”, допълни Иванов.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.