1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Всички български винопроизводители се представят пред публика през ноември

Всички български винопроизводители се представят пред публика през ноември

За пръв път в рамките на форума е планирана конференция с работно име Българското вино в ХХI век

Най-значимият и представителен форум на българското вино DiVino.Taste ще се проведе за 9-и пореден път от 22 до 24 ноември 2019 и ще бъде още по-мащабен и всеобхватен, с още по-важна роля за винения бранш в страната ни. За пръв път DiVino.Taste ще заеме две големи зали, 5 и 6, на Интер Експо Център София - зала 5 ще бъде посветена изцяло и само на българските изби и техните вина, които както всяка година ще бъдат представени лично от собствениците и/или винарите. В съседната зала 6, на разположение на изложители, партньори и посетители ще бъде обособена зона с магазин Casavino, Fine Wine Corner, пространство с удобства за разговори и почивка, а също и щандове за кафе и вода, за различни деликатеси, зехтини, занаятчийски, био и натурални продукти, винени и кулинарни аксесоари и съдове, книги и списания на кулинарна и винена тематика и други.

В част от зала 6 ще бъдат изградени и залите за майсторските класове и лекциите, обединени в още по-богата и разнообразна програма с водещи личности от света на виното в ролята на лектори.

Ще бъде по-силен акцентът върху присъствието на чуждестранни гости: баери, търговци, експерти, водещи винени журналисти и критици - тяхното участие би отворило по-широко вратите на българското вино към международните пазари и към широкия свят на бранша.

За пръв път в рамките на DiVino.Taste е планирана конференция на 22 ноември 2019 с работно име Българското вино в ХХI век. Конференцията ще направи преглед на всички аспекти на бранша: от производството и законодателството през маркетинга до търговията - както в страната, така и навън, а също така ще набележи конкретните стъпки, чрез които българското вино би придобило ярката идентичност, която е нужна за неговото добро развитие и разпознаваемост по света - важна кауза, за която са необходими обединените усилия на всички в бранша.

ДЕВЕТ ще е поредното щастливо число - както за DiVino.Taste, така и за целия винарски бранш в страната ни, но и число на отговорности и усилия за благоприятни промени! Датите са 22-24 ноември 2019, а мястото Интер Експо Център, зали 5 и 6.

Последното издание през ноември 2018 събра 75 изложители сред българските винарски изби - почти всички активно присъстващи на пазара винопроизводители в страната ни; броят на посетителите надхвърли 6000 винени професионалисти, ценители и любители. За своята 8-годишна история досега DiVino.Taste израсна и се превърна в жива витрина на българския винарски бранш, място за среща на цялото винено общество в България и сборен пункт на идеи и взаимодействия благоприятстващи развитието на бранша у нас.

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.