1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Яйца от пъдпъдъци са темата седмото издание на Фермерския фестивал „От нашата ферма – с любов за вас!“

Яйца от пъдпъдъци са темата седмото издание на Фермерския фестивал „От нашата ферма – с любов за вас!“

Ще има богато разнообразие на автентични фермерски и занаятчийски продукти

Яйца от пъдпъдъци са темата седмото издание на Фермерския фестивал „От нашата ферма – с любов за вас!“ на 16 август пред Министерството на земеделието.

Интересни рецепти с пъдпъдъчи яйца ще представи младият фермер Иван Тинков, който единствен на Фестивала продава такива яйца. Дегустациите са на два пъти: от 12 до 13 часа и от 17 до 18 часа.

В пъдпъдъчите яйца има много полезни витамини като В12, А, В1 и В2, цинк, магнезий, калий, фосфор, манган и много желязо. Пъдпъдъчите яйца са полезни при големи физически натоварвания и като част от диетично меню. Твърди се, че пъдпъдъчите яйца помагат при лечението на над десет заболявания. В тях се съдържат повече биологично активни вещества, отколкото в яйцата на които и да било птици.

Топ рецептата на Иван е варени пъдпъдъчи яйца със зехтин и балсамов оцет. Но ще има яйца за всеки вкус: с различни видове дресинг, само със сол или шарена сол, с подправки. И разбира се, коктейла, който за Иван е класика: жълтъци от сурови пъдпъдъчи яйца с прясно мляко и мед – продукти, които има на Фестивала.

На седмото издание на фестивала „От нашата ферма – с любов за Вас“ ще има богато разнообразие на автентични фермерски и занаятчийски продукти, предлагани пряко от производителите им: краве, овче, козе и биволско сирене и кисело мляко, кашкавал, масло, извара, мед, сладка, яйца,  занаятчийски хляб, сезонни плодове и зеленчуци, гъби, билки и подправки…

Фестивалът „От нашата ферма – с любов за вас!“ се организира всяка сряда от 10:30 до 18:30 часа пред сградата на Министерството на земеделието, храните и горите (бул. „Христо Ботев“ 55).

Проектът „Седмичен фестивал „От нашата ферма – с любов за Вас“ се изпълнява с финансовата подкрепа на Столична община, Програма Европа 2017 от Фондацията за биологично земеделие БИОСЕЛЕНА и в партньорство с район „Средец” на Столична община и Българското дружество за защита на птиците (БДЗП). Мнозина от фермерите, което участват в пазара, са получили техническа и финансова подкрепа от Българо-швейцарската програма за сътрудничество.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.