1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Йорданка Фандъкова: Протестните действия на земеделците да се осъществят около 21 ч.

Йорданка Фандъкова: Протестните действия на земеделците да се осъществят около 21 ч.

Снимка:

Изискването на Столичната община е земеделската техника да бъде разположена на места за паркиране, вместо да бъдат блокирани пътищата

Столичната община ще внесе предложение към протестиращите земеделци, които обявиха, че пренасят протеста си в София, това да се случи в един по-късен час, който няма да затрудни движението в столицата, съобщи кметът Йорданка Фандъкова, цитирана от агенция "Фокус".

Изискването на Столичната община ще бъде протестните действия да се осъществят около 21 ч. и земеделската техника да бъде разположена на места за паркиране, вместо да бъдат блокирани пътищата.

Фандъкова обясни, че се обсъждат възможно най-подходящите маршрути за протеста, които да гарантират възможността на фермерите да протестират, но и да не пречат на движението в града. "Искрено вярвам, че хората, които искат да изразят своя протест, ще се съобразят и с интересите на всички граждани на София", заяви Фандъкова и уточни, че първоначалната заповед, която е подписала, била за обходни маршрути, но после дошло искането за влизане на тракторите в центъра на града. 

"Знаете, това са тежки машини, те ще нарушат настилката в града, а това са допълнителни средства от страна на общината, а това са парите на гражданите. Поставила съм сериозно въпроса за това от страна на организаторите да се внесат гаранции, за да може след това да се възстановяват нарушени настилки, ако има проблем, така че наистина да не са потърпевши софиянци", каза още кметът на София.

Зърнопроизводители протестират вече четвърти ден. Днес те решиха да тръгнат към София. Очаква се първите групи с фермери да пристигнат в столицата в ранния следобед. Тогава е насрочена и среща между протестиращите, земеделския министър и депутати в парламента.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.