1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. За 18-ти пореден път Добрички панаир АД организира Национален аграрен семинар

За 18-ти пореден път Добрички панаир АД организира Национален аграрен семинар

Той ще се проведе в КК Албена от 22 до 24 ноември

Традиционният Национален аграрен семинар тази година ще се проведе в хотел Фламинго Гранд, КК Албена, със съдействието на Министерството на земеделието и храните и ДФ "Земеделие". През годините форумът е доказал своята ефективност, готовност за сътрудничество и амбицията да е водещ в представянето на новости.

През дните на семинара ще се съберат земеделски производители и фермери от цялата страна, председатели на кооперации, научни институти, браншови организации, както и фирми, обслужващи аграрния сектор от България и чужбина.

Официалното му откриване е предвидено в 13:15 часа на 22 ноември. Веднага след това започва лекцията на Джонатан Бейкър, регионален директор в Европейската комисия за развитие на селските райони на Полша и България, която ще бъде на тема: Политика за развитие на селските райони. В програмата на семинара е предвидено провеждането и на кръгла маса: „Възможности за развитие на земеделието в България при Обща селскостопанска политика 2014-2020 г.“ с участието на представители на МЗХ, ДФ "Земеделие" и Европейската комисия.

В ранния следобед на първия ден на семинара ще започнат и презентациите на фирмите-участнички във форума. Фирма МикроАкаунт ще представи тема, свързана с GPS проследяване и софтуер за обработки, а Рапул България ЕООД ще презентира тема: Четири сезона с продуктите на Rapool, Saaten-Union и Euro Grass.

След това е предвидено участието на доц. д-р Заря Ранкова, зам.-директор на Института по овощарство в Пловдив, която ще изнесе лекция на теми: "Българското овощарство – състояние, проблеми и перспективи" и "Роля на овощарската наука в утвърждаването на европейското плодово производство", а директорът на института
доц. д-р Аргир Живондов ще разкаже за съвременната сортова структура, която е гарант за успеха на плодовото производство.

Последната лекция от първия ден на семинара ще бъде посветена на законодателството в областта на биологичното земеделие. Тя ще бъде представена от Веселка Василева, главен експерт в МЗХ. В края на първия ден от семинара по време на официална вечеря традиционно организаторите от Добрички панаир АД ще връчат своите годишни награди.

Вторият ден от семинара ще стартира с представяне на фирма Пауър Плюс. Програмата ще продължи с участието на Еуралис Семена ЕООД и представяне на нейната висококачествена генетика. Преди обяд участниците в семинара ще получат подробна информация и за българските практики в прецизното земеделие, които ще бъдат представени от НИК Електроникс ООД.

В ранния следобед са предвидени лекции на теми: "Пшеницата в България – проблеми и перспективи" и "Актуални проблеми в управление храненето на зимни житни култури в хода на вегетацията", които ще бъдат представени от научни работници от ДЗИ – Г. Тошево.

Вторият ден на семинара ще приключи с лекция на тема: "Масла за селскостопански машини", изнесена от представители на фирма Еврорали ЕООД.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.