1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. За арендатора Иван Павлов тази земеделска година е добра

За арендатора Иван Павлов тази земеделска година е добра

Въпреки поройните дъждове добивите от пролетниците са задоволителни

Есенната кампания по прибирането на царевицата и слънчогледа в семейната ферма на братя Павлови е вече към края си. Арендаторите обработват 47 хил. дка земя в Добричка област.

Според Иван Павлов последните десет години са били доста трудни за българското земеделие, особено пагубната 2001 г., когато заради сушата пропадат голяма част от засетите площи, но тази стопанска година като цяло е добра. Имайки предвид поройните дъждове залели Западна Европа, природата беше по-благосклонна към нашите селскостопански производители.

Иван Павлов сподели, че вече е прибрал около 70% от царевицата, която тази година не е показала целия си потенциал заради студеното време, въпреки че е имало достатъчно влага в почвата. Но благодарение на приложената добра агротехника като цяло резултатът от тази култура е добър.

При слънчогледа резултатите не са задоволителни, както е било при предишни години, но според арендатора климатичните условия у нас не са били достатъчно добри, за да развият хибридите пълния си потенциал.

Според Иван Павлов земеделието е хазарт – една година може да е много добра и да имаш добри печалби от реколтата, но може и да изгубиш всичко. Важно е да имаш желанието нещата да се правят, така както трябва.  

Видео по темата може да видите ТУК

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.