1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Зам.-министър Димитров ще се срещне с животновъди от Бургаска област

Зам.-министър Димитров ще се срещне с животновъди от Бургаска област

Снимка:

Ще бъдат отчетени действията на ветеринарните служби в заразените райони

Днес, 5 април 2011 г., зам.-министърът на земеделието и храните д-р Цветан Димитров ще свика кризисния щаб по животновъдство  във връзка с  болестта шап по животните в гр. Бургас. На срещата ще бъдат отчетени действията на ветеринарните служби в заразените райони. Ще бъдат обсъдени и взетите мерки за предотвратяване разпространението на  заразата в новооткритото огнище в село Близнак, общ. Малко Търново.

В рамките на своята обиколка в Бургаска област на 6 април, сряда, от 10.00 часа зам.-министър Димитров и екип експерти от МЗХ ще се срещнат с фермери в град Средец. На животновъдите ще бъдат разяснени мерките за елиминиране на заразените животни в района и начините за обезщетяване на стопаните. Ще се обсъдят и възникналите проблеми, свързани с директните плащания.

По-късно същия ден, от 14.00 часа, зам.-министърът ще посети село Факия, община Средец, където ще се запознае с проблемите на животновъдите във ръзка с  наложените ограничения за свободно движение на животните. Зам.-министър Димитров ще разясни и начините, по които пострадалите стопанства ще бъдат обезщетени.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.