1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Зам.-министър Димитров запозна грузинска делегация със състоянието на сектор розопроизводство

Зам.-министър Димитров запозна грузинска делегация със състоянието на сектор розопроизводство

Снимка:

Страната проявява интерес към технологията за розопроизводство у нас

Грузия проявява голям интерес към технологията и законодателните норми за отглеждане на рози за розово масло в България. Това съобщи заместник-министърът на земеделието на Грузия Константине Кобахидзе на среща със заместник-министъра на земеделието и храните д-р Цветан Димитров в МЗХ.

От своя страна зам.-министър Димитров запозна грузинската делегация със състоянието на сектор розопроизводство.

Зам.-министър Кобахидзе допълни още, че са провели среща и с представители от  Българската агенция по безопасност на храните и са запознати с контрола във връзка с износа и вноса на земеделски стоки от страни извън Европейския съюз и също, че тяхната агенция е взаимствана по модел на БАБХ.

По време на срещата бе обсъдено и бъдещо сътрудничество в управлението и съхранението на рибните ресурси в Черно море. Двамата обсъдиха възможността за подписване на двустранно споразумение между двете страни, както и за съдействие от страна на България за създаване на система за идентификация и регистрация на животните.

На срещата присъстваха директорът на Националната агенция по безопасност на храните Давид Коберидзе и директорът на Научно-изследователския институт по хранителна промишленост Нугзар Багатурия.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.