1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Зам.-министър Костов ще вземе участие в Съвета на ЕС по земеделие и рибарство

Зам.-министър Костов ще вземе участие в Съвета на ЕС по земеделие и рибарство

Снимка:

В рамките на заседанието се предвижда министрите да обменят мнения във връзка с опростяването на Общата селскостопанска политика

От 14 до 16 декември 2009 г. в Брюксел ще се проведе заседание на Съвета на Европейския съюз по земеделие и рибарство. В събитието участие ще вземе зам.-министърът на земеделието и храните доц. д-р Георги Костов.

На форумът ще се търси политическо споразумение по предложението за директива относно защитата на животните, използвани за научни цели, както и по предложението за регламент за определяне на задълженията на оператори, предлагащи дървесина и продукти от дървесина на пазара. В рамките на заседанието се предвижда министрите да обменят мнения във връзка с опростяването на Общата селскостопанска политика, както и да проведат дебат относно бъдещето на ОСП, от гледна точка на развитието на селските райони.

Ще бъдат разгледани исканията на Латвия, Литва, Италия и Унгария за държавна помощ за закупуване на земеделска земя.  Тримесечен доклад за пазара на мляко, както и доклад относно варианти за етикетиране във връзка с хуманното отношение към животните и създаването на европейска мрежа от референтни центрове за защита и хуманно отношение към животните също ще бъдат представени.

В областта на рибарството ще се търси политическо споразумение по предложението за регламент на Съвета за установяване на възможностите за риболов за определени рибни запаси и групи за 2010 г.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.