1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Заместник-министър Борисов ще участва във френско-българския семинар в Разград

Заместник-министър Борисов ще участва във френско-българския семинар в Разград

На събитието ще бъдат представени механизми и практики за идентифициране и лицензиране на участниците в пазара на зърно

Заместник-министърът ще проведе среща с участниците в съвместния семинар за обмяна на опит и добри практики в зърнения сектор на Националната служба по зърното и фуражите (НСЗФ) и френската служба ФрансАгриМер на 10 декември в Разград. Обучението се провежда в рамките на общ проект „Укрепване на административния капацитет на НСЗФ относно проследяемостта, контрола и надзора на произведеното и складирано зърно с цел превенция и управление на кризи”.

Ив Боном и Марк Зриби от ФрансАгриМер ще представят механизми и практики за идентифициране и лицензиране на участниците в пазара на зърно, както и за организацията и контрола на съхраняваното зърно и зърнени продукти и  проследяемостта на продукцията на всички нива от полето до пазара. На срещата ще вземат участие представители на браншовите организации на зърнопроизводителите, търговците на зърно, мелничарите и публичните складове от регионите на Добрич, Варна, Русе и Велико Търново.

Съвместният проект между НСЗФ и ФрансАгриМер стартира в началото на ноември 2009 г. с преглед на действащото българско законодателство в зърнения сектор. Предвижда се на базата на обстоен анализ на нормите да бъдат направени и препоръки за още по-пълно внедряване на европейските регламенти и хармонизиране на националното ни законодателство.

По-рано през деня заместник-министър Преслав Борисов ще направи и работно посещение в Областна дирекция „Земеделие” – Разград.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.