1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Започва изготвянето на цялостен електронен регистър на земеделските стопани

Започва изготвянето на цялостен електронен регистър на земеделските стопани

Основна цел пред ръководството на МЗХ е да ограничи сивия сектор в земеделието

За да се улесни работата на всички земеделски стопани, започва изготвянето на цялостен електронен регистър, съобщи заместник-министърът на земеделието Явор Гечев на среща с представители на земеделски кооперации в курорта Златни пясъци.

В регистъра ще се включи цялата информация за селскостопанския сектор и стопаните ще са улеснени, защото ще правят само една електронна регистрация, посочи той, цитиран от пресцентъра си. Така всички данни се събират на едно място и по този начин ще се стигне до изсветляване на сектора. От съобщението не става известно в какъв срок ще се изготви този регистър.

"Основни цели пред ръководството на Министерството на земеделието и храните е да ограничи сивия сектор в земеделието и да постави началото на дългосрочна стратегия за развитие му," каза още Гечев без да уточнява какви мерки ще се вземат в тази посока.

Той допълни, че ограничаването на сивия сектор ще доведе до повече приходи за държавата, което от своя страна ще даде възможности да се отделят повече пари за национални доплащания.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.