1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Зърнопроизводители излизат на протести

Зърнопроизводители излизат на протести

Те са предвидени за 21 март от 10.00 часа и ще се проведат по региони

Зърнопроизводителите от цялата страна ще протестират за пореден път заради неизпълнените ангажиментите на изпълнителната власт към сектора. На 8 юни 2010 година беше подписан меморандум между премиера Бойко Борисов и председателят на Националната асоциация на зърнопроизводителите Радослав Христов.

„Поставихме подписи под документ, според който ще се предприемат действия по отношение на данъчната политика, получихме уверение, че ще ползваме гориво с по-ниска ставка на акциза, че ще се направят промени в Закона за собствеността и ползването на земеделските земи, както и в Наредба №5. Беше прието още, че бюджетните субсидии ще бъдат изплатени до 15 март. За момента няма реални резултати по нито една точка. Като цяло протестът ни е насочен срещу политиката и липсата на правила и принципи в сектора", обясни Радослав Христов, цитиран от Дарик.

Протестът е предвиден за 21 март от 10.00 часа и ще се проведе по региони. Старозагорските зърнопроизводители ще се съберат в понеделник на южната детелина на околовръстния път, пресечката с бул."П.Евтимий".

От Асоциацията на млекопроизводителите обясниха, че най-вероятно ще подкрепят протеста на зърнопроизводителите с декларация.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.