1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Зърнопроизводители не успяха да блокират днес границата с Турция

Зърнопроизводители не успяха да блокират днес границата с Турция

Повече от 300 трактора не излязоха на пътя заради липса на разрешение за протест

Зърнопроизводители не успяха да блокират днес границата с Турция на километър от ГКПП "Капитан Андреево", съобщи Тенчо Тенчев председател на Съюза на зърнопроизводителите в Хасково, цитиран от БНТ.

Повече от 300 трактора не излязоха на пътя в 10 часа, както бе планирано, заради липса на разрешение за протест. Предварително бе обявен график, че границата ще бъде блокирана от 10 до 12 и от 13 до 15 часа. Обмисля се вариант за пристъпване към гражданско неподчинение, но това ще стане само ако не бъдат издадени разрешителните за протест, уточни Тенчо Тенчев.

Земеделците не са съгласни с предложените от правителството субсидии в Бюджет 2012. Те настояват да им бъдат изплащани по 28 лева на декар обработваема площ и са категорични, че няма да отстъпят от исканията си. Това според тях е сумата, под която много от стопаните биха фалирали. Най-застрашени от това са по-малките производители.

Поне три автобуса с протестиращи зърнопроизводители от Хасково, Димитровград и Харманли ще тръгнат утре, 6 декември, за протестния митинг в столицата.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.