1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Зърнопроизводителите няма да имат основание да протестират в края на януари

Зърнопроизводителите няма да имат основание да протестират в края на януари

Това заяви министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов

Зърнопроизводителите няма да имат основание да протестират в края на януари. Това каза в интервю за агенция „Фокус” министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов на въпрос дали Министерството на земеделието и храните ще изпълни всички искания на зърнопроизводителите така, че тракторите да не окупират отново столицата.

„Имаме готовност до края на януари да изплатим средствата на основата на единица площ. Разговарях с колегите от Държавен фонд „Земеделие”, с колегите от министерството, правят се необходимите разчети. Работи се и ще започнем да приемаме заявки за ниско акцизно гориво чрез областните дирекции по земеделие”, каза Найденов.

„След последните протести общественото мнение по някакъв начин се настрои, защото нямаше как да се даде логично обяснение на тази гледка – машини за 40 000 левове да дефилират по жълтите павета. Това не е начинът и формата да отстояват своите искания. Надявам се да са го разбрали. Диалогът с тях не е прекъсван. Може би още следващите дни ще имаме поредната среща със зърнопроизводителите. Дали сме си обещание и двете страни – повечко да обсъждаме нещата, за да не се стига до подобни картини, като тази от края на миналата година”, каза Найденов.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.