Зърнопроизводителите са доволни от хода на кампанията за директните плащания

Снимка:

Около 60% от регистрираните земеделски производители са подали своите заявления за подпомагане

Представителите на Националната асоциация на зърнопроизводителите бяха категорични по време на среща с министъра на земеделието и храните проф. Иван Станков, че никога кампанията по подаването на заявления за подпомагане по СЕПП не е вървяла по-добре, отколкото настоящата за 2013 г. Това се потвърждава и от обективните резултати, посочени от Главна дирекция „Земеделие и поземлени отношения”, според които около 60% от регистрираните земеделски производители са подали своите заявления за подпомагане, като те покриват над 70% от обработваните площи.

Същевременно относно текущата кампания за директните плащания за 2012 г., заместник-директорът на ДФЗ Свилен Костов увери, че до края на април т.г. ще се извършат всички плащания по застъпените и наддекларирани площи.

На проведената среща представителите на УС на НАЗ заявиха инвестиционна готовност и потенциал за кандидатстване с нови проекти по ПРСР в случай, че в приемите през 2013 г. бъдат насочени средства към инвестиции, свързани със зърнопроизводството.

НАЗ представи на министър Станков и своя стратегия за зърнопроизводството, като той пое ангажимента да я внесе за обсъждане на следващо заседание на Агро-бизнес съвета.

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.