1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Застрахован добив през целия вегетационен период с Декалб

Застрахован добив през целия вегетационен период с Декалб

Монсанто предлага семена от рапица с устойчивост на болести и разпукване на шушулките

Монсанто предлага застрахован добив през целия вегетационен цикъл на рапицата. Компанията продължава концепцията си за компенсиране на пропаднали площи с маслодайната култура.

Застраховка добив от Монсанто. Това е и най - новата концепция на Монсанто. Вземете ваучер Декалб и си осигурете застраховка срещу неблагоприятните климатични условия. Как може реално да стане това? Най-сигурният начин е като до края на месец юли всеки фермер подпише застраховка с компанията. В документа се въвеждат данни за площите. След като са подали необходимата информация до края на октомври, ако семената от рапица не са поникнали трябва да уведомят регионалните представители за това. След направен оглед в рамките на няколко месеца сумата, вложена за семена ще бъде възстановена на 100%.

И това не е всичко. Използвайки семената на Монсанто вие си осигурявате няколко много важни неща. На първо място това е защита срещу разпукване на шушулките преди и по време на жътва. Декалб семената защитават културата от паразита синя китка през критичните месеци, април - юни. Семената са така проектирани максимално да усвояват азота през най-важните месеци от развитие на културата, септември - юни. Декалб хибридите са защитени и от стъблена, и листна форма на болестта фома. Те са устойчиви при сурови зимни условия, както и на трудни за контрол плевели чрез Клиърфилд технологията. Този комплекс от устойчивости и застраховки осигурява на земеделските производители наистина добра печалба.

Автор: Диана Александрова

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.