1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Зеленчукопроизводителите няма да се регистрират по Търговския закон, когато продават на тържищата

Зеленчукопроизводителите няма да се регистрират по Търговския закон, когато продават на тържищата

Тази новина обяви министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов

Зеленчукопроизводителите вече няма да правят регистрация по Търговския закон (ТЗ), когато продават на тържищата. Тази новина обяви министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов на среща със стопаните в Пазарджик. По думите му в  момента Законът за стоковите борси и тържищата се променя в парламента. Тази поправка ще бъде извършена до един месец, категоричен бе Найденов, цитиран от агенция КРОСС.

По думите му нещата ще се върнат в стария им ред. Като причина за това земеделският министър обясни, че иначе ще пострадат най-дребните производители.

Министър Найденов и директорът на Агенцията по стоковите борси и тържищата Едуард Стойчев се разбраха да бъде въведен ред в сектора. „Трябва да има режим и да се отсеят нелегалните прекупвачи, които работят на гърба на дребните зеленчукопроизводители", заяви министърът.

За първи път тази година зеленчукопроизводителите ще получат субсидии, посочи още Найденов пред събралите се на срещата. По думите му 25 млн. лева са предвидени като средства, които ще се отпускат на базата на качество и количество.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.