1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Земеделски производители от Пазарджишко са недоволни от задължителната регистрация по Търговския закон

Земеделски производители от Пазарджишко са недоволни от задължителната регистрация по Търговския закон

Има сериозно напрежение в сектора

Земеделските производители от Пазарджишко са недоволни от това, че все още не е отпаднало изискването за задължителна регистрация по Търговския закон. Това обявиха в Пазарджик представители на земеделските стопани от региона, съобщи БТА.

По думите на Стоян Кузев, производител от с. Юнаците, има сериозно напрежение в сектора, защото цялата печалба, която отчитат земеделските стопани, ще трябва да отиде за издръжка на регистрираната фирма. Кузев съобщи, че тази сутрин представители на производителите са имали разговори с областния управител на Пазарджик Дончо Баксанов и с директора на "Стокови борси и тържища" Едуард Стойчев. 

През следващата седмица производителите ще изпратят искане до Народното събрание за ускоряване на процедурата по промени в Закона за стоковите борси и тържищата, които да доведат до отпадане на задължителната регистрация.

Производителите предупредиха, че ако това не се случи, ще преминат към протести, като не изключиха и блокиране на магистрала "Тракия". Те твърдят, че исканията им се подкрепят и от техните колеги от други региони в страната.

Представителите на сектора отбелязаха, че имат разбирането на министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов, но тъй като законът е в обхвата на Министерството на икономиката, очакват оттам по-бърза реакция за необходимите поправки.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.