1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Земеделски производители застават зад ГЕРБ, заплашват с протести

Земеделски производители застават зад ГЕРБ, заплашват с протести

Снимка:

Представители на организации на животновъди и фермери предупредиха, че са притеснени от политическата ситуация след изборите

Представители на организации на животновъди и земеделци предупредиха, че са притеснени от политическата ситуация след изборите и на обща среща тази вечер ще обсъдят дали да излязат на протест. След разговор с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов днес фермерите обявиха, че застават зад партията и са готови да защитават интересите си с общи действия, пише "Дневник".

"Протести могат да се правят не само на Орлов мост. Ние много добре знаем как да си защитим интереса. Дано не се налага да показваме как трябва да се правят протести", заяви Бойко Синапов от Националната асоциация на животновъдите.

Според Цветан Филев, председател на Националната асоциация на тютюнопроизводителите, поводът на срещата бил Борисов да благодари на фермерите за подкрепата, която му оказали по време на предизборната кампания. Въпреки това те са обсъждали и бъдещи демонстрации. "Бойко Борисов ни призова към спокойствие, а не към анархия", каза Филев.

Фермерите не уточниха точно срещу какво биха протестирали и увериха, че имат отлично взаимодействие със служебния кабинет. Заявиха обаче, че правителството на тройната коалиция не им е завещало нищо освен нулеви субсидии и че от 20 години само при правителството на ГЕРБ секторът е претърпял развитие.

Организациите поискали срещи и с останалите партии, които според последните данни ще бъдат част от следващия парламент - БСП, ДПС и "Атака". Въпреки че получили утвърдителен отговор, за момента нямало реакция.

Борисов уверил, че от ГЕРБ ще подкрепят сектора, независимо дали партията управлява, или е в опозиция. На въпрос кого биха одобрили за министър на земеделието, в случай че партията на ГЕРБ състави правителство, фермерите заявиха, че за тях нямало значение. "Какво ме интересува? Който и да е, ще трябва да слуша", подчерта Бойко Синапов.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.