1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Земеделските производители и тяхната асоциация станаха на 10 години

Земеделските производители и тяхната асоциация станаха на 10 години

Приоритетите на АЗПБ и Института за агростратегии и иновации са еднакви и двете организации гледат в една посока

Вчера в Гранд-хотел София се проведе коктейл на Асоциацията на земеделските производители в България по случай 10 годишния им юбилей. Сред множеството бяха настоящи и бивши министри, които поздравиха рожденниците. Настоящият председател на Асоциацията и бивш министър Венцислав Върбанов, създателят на АЗПБ Ивайло Тодоров, както и изпълнителният директор на фондация Америка за България Десислава Тальокова също отправиха своите приветствия към присъстващите.

Най-вълнуващо беше обръщението на бившия изпълнителен директор на Асоциацията (между 2008 и 2010 г.), екс зам. министър и настоящ председател на Института за агростратегии и иновации Светлана Боянова. Тя поздрави присъстващите министри, официални лица и земеделски производители с прочувствена реч, която те посрещнаха с бурни аплодисменти. Боянова подчерта, че приоритетите на АЗПБ и Института за агростратегии и иновации са едни и същи и двете организации гледат в една посока.

„Ние искаме България да е една красива и китна, плодородна и богата страна. Да стане отново една земеделска страна. Защото имаме всички дадености – и природни, и човешки. Нима това е толкова много?!“ запита Боянова.

Тя каза, че и те – екипът на Института за агростратегии и иновации – са си поставили също толкова висока летва – да способстват за образованието и информираността на земеделските производители в България и да помагат за разясняването на всички новости и актуални изисквания от страна на европейските институции в сектора, да провокират смислен и ефективен дебат с държавните институции и да помагат за по-удачно и по-полезно за земеделците законотворчество.
 
„Защото някой трябва да мисли държавнически и да се опитва да предотврати огромните загуби на европейски средства, които България допуска всяка година и защото някой трябва да подаде ръка на земеделците, чиято работа е да са на полето, докато държавните чиновници би трябвало да се грижат за средствата по Европейските програми. Някой трябва да свърши тази организационна и образователна работа. Защото вярваме, че информацията и знанието са сила, и искаме вие да правите информиран избор,” завърши словото си Боянова.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.