1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Животновъдите са доволни от субсидиите за 2012 г., които получиха на глава добитък

Животновъдите са доволни от субсидиите за 2012 г., които получиха на глава добитък

Това каза Бойко Синапов, председател на Националната асоциация на животновъдите в Република България

Животновъдите са доволни от субсидиите за 2012 г., които получиха на глава добитък. Това каза за агенция „Фокус” Бойко Синапов, председател на Националната асоциация на животновъдите в Република България. Този път наистина управляващите си спазиха обещанието, посочи той.

„За наше удовлетворение за първи път животновъдите усетиха, че, когато обещаят нещо, го спазват. До 15 декември бяха наредени субсидиите на глава животно. Субсидиите са изплатени и са получени от всички колеги, които нямат проблеми със стари задължения към Държавен фонд „Земеделие”, каза Синапов.

Запитан дали животновъдите са доволни от субсидиите, които получиха, Синапов посочи: "Подписах прословутото споразумение, заради което стана проблемът, присъствал съм на разговорите с финансовото министерство, присъствал съм и още когато се коментира бюджетът. На този етап, съобразявайки се с положението в България и с кризата в Европа, смея отговорно да кажа, че животновъдите си получават средствата. И на последната среща в Пловдив с премиера и с министъра на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов, казахме, че това е формулата, по която трябва да се работи с този отрасъл – като се каже нещо, да се изпълнява, за да си правим и ние точни сметки”, каза Бойко Синапов.

Субсидията на глава добитък за животновъдите е 29 лв. на глава за овца и коза майки, 91 лв. за крави – млечно направление. 150 лв. е общата сума за крави млечно направление, но досега са изплатени по 91 лв. Разликата до 150 лв. ще бъде изплатена до 10 януари на говедовъдите – млечно направление. За говедовъдите с крави с бозаещи телета – субсидията е 81 лв.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.