1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. Базиктек SQ6 - приложим в биологично и конвенционално земеделие

Базиктек SQ6 - приложим в биологично и конвенционално земеделие

Фунгицидно действие срещу гъбни и бактериални фитопатогени, ефикасен и срещу нематоди

Суммит Агро представи на Международното изложение Агра 2024 в Пловдив изключително иновативния си продукт Базиктек SQ6, който освен за конвенционално производство може да бъде използван и на биологични площи. В пшеница той може да се прилага листно или чрез третиране на семена.
Базиктек SQ6 предпазва корените и културата достатъчно дълго време от фузариум и видове главни. Фунгицидният ефект е много добър и при листното приложение, дори при по-ниски дози, в които Базиктек SQ6 има защитно и лечебно действие при пшеницата, а също така продуктът допълнително повишава имунитета и стимулира фотосинтезата.

“Ние сме много доволни от нашите партньорски взаимоотношения със Суммит Агро в България и сме им много благодарни за поканата за това изложение“, подчерта Ибрахим Тунч от MAFA Vegetal Biology.

 

Базиктек SQ6 e основно вещество с фунгициден и бактерициден ефект. Продуктът има доказана ефикасност срещу редица болести в културите, подчерта д-р Евгения Велинова, продуктов мениджър биологични продукти и мениджър развойна дейност в Суммит Агро. Тя обясни, че през последните години продуктът се представя прекрасно на производствени площи в пшеница, както при третиране на семена, така и чрез приложение през вегетацията.
Базиктек SQ6 е много добро решение за употреба, както самостоятелно, така и като партниращ продукт. По никакъв начин не отстъпва на действието на вече доказани конвенционални фунгициди. „Смея да твърдя, че има едно предимство. Културата е стимулирана от употребата му и остава с по-висок имунитет и защита за дълго време. Продуктът има системно действие, влиза в растенията и създава щит, който не позволява навлизането на патогени“, подчерта д-р Велинова.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.