1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. БИОСТИМУЛАТОРИ SEACTIV - част от новата серия биостимулатори DNA на Тимак Агро

БИОСТИМУЛАТОРИ SEACTIV - част от новата серия биостимулатори DNA на Тимак Агро

Формулацията SEACTIV - Физиологична помощ за растението

Всички продукти от гамата SEACTIV съдържат патентована формула на Тимак Агро - специален комплекс SEACTIV®който реагира на клетъчно ниво, предпазвайки растенията от външен стрес. Дори при неблагоприятни условия (резки температурни амплитуди, суша или преовлажняване), растението продължава да се развива нормално, ако е третирано с продукт, съдържащ SEACTIV®

Този ефект се дължи на основните 2 субстанции в патентованата му формула: Глицин Бетаин и IPA-екстракт. Двете съставки подсигуряват приема и циркулацията на хранителни елементи в растителния организъм и оптимизират хранителния поток.

В продуктовата гама SEACTIV има няколко продукта, с отлични резултати при пролетни култури. Ползите от употребата им са многобройни, но ще изброим основните от тях:

SEACTIV TRIO - гаранция против СТРЕСА:

trio

Един от негативните ефекти на стреса се изразява в прекъсване на растежа. SEACTIV Trio гарантира своевременното му предотвратяване и непрекъснат прием на вещества, а това е гаранция за високи добиви и добри печалби.

Препоръчително приложение – в периода от образуване на 3-та двойка листа до фазата на бутонизация при слънчогледа, и в стадий от образуване на 4-ти до 6-ти лист при царевица, но може да се разчита на този биостимулатор дори и при градушка, наводнение или хербициден стрес. Комплексът SEACTIV бързо ще извади растенията от стреса, благодарение на субстанцията Глицин Бетаин и на IPA-екстрактът, който възвръща нормалната абсорбция и циркулация на хранителни елементи.

В допълнение, азотът, като основен елемент на растежа, връща културата към нормално развитие. Магнезият засилва фотосинтетичната дейност, вследствие на което се засилват метаболитните процеси в растението. Сярата допринася за формирането на структурни протеини в организма.


SEACTIV AXIS – за максимален добив на царевица:

axis

SEACTIV Axis е биостимулатор с изразен антистресов ефект. Приложен превантивно, той подпомага растенията в по-лесното преодоляване на неблагоприятните периоди. Това е възможно, благодарение на съдържащите се в продукта осморегулатори, които пречат на прекъсванията на растежа на културата, предизвикани от воден или термичен стрес. При употреба на продукта се стимулират транспорта на хранителните вещества и кореновата абсорбция. По този начин се гарантира по-пълноценно хранене на културите.

В допълнение: SEACTIV Axis съдържа високи дози цинк и манган – хранителни елементи, които играят важна роля в метаболизма на царевицата. Техният недостиг може да угнети потенциалния добив. Превантивно приложен, продуктът гарантира здрави растения с висок потенциал за добив и висока рентабилност на инвестицията. 

SEACTIV GOLD – за по-тежки пити при слънчоглед:

gold

SEACTIV Gold се прилага от стадий 6-ти лист до цъфтеж. Благодарение на високото съдържание на бор и молибден, SEACTiV Gold спомага за по-добро опрашване на цветовете и съдейства за трансфера на скорбяла и мазнини от резервите на растението до семките. SEACTIV Gold подпомага интензивната и бърза абсорбция от растението на хранителни елементи, внесени с основното торене, както и на такива, налични в почвения комплекс. Специалното му действие се постига благодарение на комплекса SEACTIV®, който циркулира в цялото растение. В този процес хранителните елементи се трансформират приоритетно към органите на активно развитие. В резултат на това, се засилва фотосинтетичната активност, което от своя страна допринася за високото ниво на аминокиселини и захари.

Не на последно място, приложението на SEACTIV Gold и положителните ефекти от него водят до висока рентабилност на инвестицията.

С гамата биостимулатори за листно приложение SEACTIV® постигате отлични резултати при отглеждането на пролетни култури.

За повече информация, моля свържете се с Агроном-търговския консултант на Тимак Агро България ЕАД за Вашия регион.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.