1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. Браншова камара “Плодове и зеленчуци” организира първа национална среща със земеделци в Пловдив

Браншова камара “Плодове и зеленчуци” организира първа национална среща със земеделци в Пловдив

В залата има около 400 земеделски производители на плодове и зеленчуци от цялата страна. Съветникът към земеделския министър Светлана Боянова представи подробности по Стратегическия план в сектора на плодовете и зеленчуците. Служебният министър на земеделието Явор Гечев също участва в националната среща с производители на плодове и зеленчуци.
Събитието се организира от браншовата камара "Плодове и зеленчуци" и от Националната асоциация на картофопроизводителите.
Явор Гечев посочи, че Министерството е започнало процедура за изготвяне на нови технологични карти с нова методика на определяне на цените като част от Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони за периода 2023-2027 г. Има управляващ орган, а до няколко седмици ще има и мониторингов комитет, каза той.
И допълни, че докато не свърши войната и не се регулират нещата, проблеми в сектора ще продължава да има. Винаги ще има недоволни, но не очаквайте да работим извън закона, каза земеделският министър. При откриването Явор Гечев посочи, че в Стратегическия план има неща, които ще бъдат делегирани на браншовите организациите и те ще могат директно да изпълняват редица от дейностите и да помагат на своите членове. Той увери също, че диалогът с организациите на производителите ще продължи.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.