1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. Да надградим добивите с биостимулатор

Да надградим добивите с биостимулатор

Какви са резултатите от листното приложение на NPK тор Кодафол Максимус, обогатен с макро- и микроелементи, аминокиселини и природни стимуланти

Биостимулаторите са с доказан ефект не само за подпомагане на растенията да преодолеят стреса от неблагоприятните климатични условия, но и при формиране на висок и качествен добив. От дълги години това се е доказало в стопанството на Емил Хаджиев. В землището на село Земен виждаме отлично развита пшеница. Причината е, че е направено третиране на семената с кореновия биостимулатор Радифарм, както и двукратно внасяне на NPK тор, обогатен с микроелементи и аминокиселини - Кодафол Максимус, с първото и второто фунгицидно пръскане. „Посевът изглежда добре, чист е от патогени, с добре развити и нахранени растения, добре оформен клас и добро озърняване“, каза Диана Господинова, търговски представител на Булагро АД за Бургас и Карнобат.

програма торове булагро

Биостимулаторите са с доказан ефект не само за подпомагане на растенията да преодолеят стреса от неблагоприятните климатични условия, но и при формиране на висок и качествен добив.

Добрите резултати съпътстват стопанина на това поле още от старта на партньорството му с Булагро. „Повече от 10 години работим с Булагро, те предлагат качествени торове и препарати и правят доставките навреме. Веднага откликват, когато имаме проблем“, каза Исмаил Исмаилов, представител на агрофирмата, която стопансва полето.

 

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.