1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. Ден на иновациите в Нови Сад, Сърбия

Ден на иновациите в Нови Сад, Сърбия

Организатори са компаниите Nufarm и Nuseed

В град Нови Сад, Сърбия, стартира първият по рода си съвместен Ден на иновациите, организиран от Nufarm и Nuseed. Това уникално събитие обединява комбинирания опит на двете компании, за да покаже иновативното им портфолио за растителна защита и семена.

По време на това специално събитие гостите ще имат възможност да се запознаят с най-модерните хербицидни и царевични фунгицидни решения на Nufarm, включително нови разработки в класическата химия. Също така, ще бъде представено биологично портфолио за специални култури като ягоди.

Една от ключовите демонстрации ще бъде NUCROP, хибридно електрическо хербицидно решение, което понастоящем се използва предимно в сушенето на картофи.

nuseed1

Nuseed ще покаже ново поколение слънчогледови хибриди, с внедрени множество характеристики за повишен потенциал за добив и подобрено качество на културите, дори при сложни условия на отглеждане.

Акцент ще бъде поставен на Карината - тази устойчива енергийна култура, която предлага забележителни ползи за околната среда, включително защита и регенериране на почвата, улавяне на въглерод и подобряване на условията за последващата основна култура.

nuseed2

Устойчивите земеделски практики, използвани за отглеждане на Nuseed Карината, са документирани, независимо сертифицирани и одитирани, за да се максимизира и определи количествено секвестираният въглерод на полето. Прибраното зърно се смила в нехранително масло за използване като нисковъглеродно усъвършенствано гориво, което помага да се заменят изкопаемите горива и да се постигнат целите за намаляване на въглеродните емисии.

nuseed3

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.