1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. До 60% по – интензивна фотосинтеза на флаговия лист с Апетайзер от ЮПЛ

До 60% по – интензивна фотосинтеза на флаговия лист с Апетайзер от ЮПЛ

АПЕТАЙЗЕР е високо концентриран листен тор осигуряващ най-добрата защита на потенциала на културите.

Подходящ е за приложение в една от най - критичните фази при зърнено житните култури – изкласяването. Комбинацията от органичното активно вещество GоActiv, Zn(Цинк) и Mn(Манган) в АПЕТАЙЗЕР рестартира и подържа метаболизма на целия растителен организъм, като забавя стареенето му, оптимизира усвояването на вода и хранителни вещества от почвата и води до разгръщане на пълния добивен потенциал на културата.

Третирането с АПЕТАЙЗЕР има значително влияние върху развитието на флаговия лист. Приложен в моментите на образуване и оформянето на този така важен за изхранването на класа растителен орган, продуктът спомага за увеличаване на неговата площ с до 30%. Това директно повлиява образуването на по – добре изхранени класове, изравнено зърно с висок хектолитър и отлично според сортовите особености съдържание на протеин. 

 

апетайзер-юпл

КОНТРОЛА     ТРЕТИРАНО С АПЕТАЙЗЕР

МЕХАНИЗЪМ НА ДЕЙСТВИЕ

АПЕТАЙЗЕР има механизъм на действие с изключителна насоченост към повишаване на интензитета на фотосинтезата и храненето в последните фази на развитие на житните култури. GoActiv органичното активно вещество действа синергично с добавените Цинк и Манган. Комбинацията води до пълното и ефективно завършване на процеса фотосинтеза за по-ефективно усвояване на вложените в почвата минерални торове.

Използването на АПЕТАЙЗЕР оптимизира извличането на Азот от почвата с до 11%, Фосфор – 9%, Калий – 11%, което води до директно намаляване на разходите на единица площ.

GoActiv – повишава активността на хлорофила благодарение на високото съдържание на манитол, който е най ефективния активатор на всички жизнени процеси в растенията.

Посевите третирани с АПЕТАЙЗЕР се отличават с видимо добра кондиция, изравнени класове, добре изхранено зърно, липса на признаци на недохранване, стрес от дефицит на влага или преовлажняване.

апетайзер

ПРИЛОЖЕНИЕ В ЦАРЕВИЦА

Приложен в царевица, АПЕТАЙЗЕР лесно се справя със силно изразен недостиг на Цинк. Багодарение на GoActiv прозорецът на приложение е широк, от 4 до 8 лист, удобен за всички видове технологии прилагани у нас. Дефицитът на Цинк (Zn) може сериозно да намали добивите на зърнени култури с до 30%, така че превантивното му внасяне в почвата или през листата, е от изключителна важност за нормалното развитие на културата.

Царевичните посеви третирани с АПЕТАЙЗЕР при поява на симптоми на Цинков дефицит бързо преодоляват стреса като това повлиява минимално на добивите.

  • Царевица третирана с АПЕТАЙЗЕР видимо се различава от нетретираните контроли:

 

апетайзер -царевица

КОНТРОЛА           ТРЕТИРАНО С АПЕТАЙЗЕР


ТЕХНОЛОГИЯ ПРОНУТИВА

АПЕТАЙЗЕР е основен продукт заложен в програмата на ЮПЛ Пронутива.

  • Подходящ за включване в третирания с фунгициди и инсектициди при пшеницата -  ЦИТРИН МАКС, ЗОКСИС, ЕМИНЕНТ, ВАКСИПЛАНТ ДУО.
  • При царевица може да се използва с хербициди: МИНСТРЕЛ, КАЛИМБА

Запознайте се с програмата ПРОНУТИВА ТУК

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.