1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. Храна за растенията от Екофол

Храна за растенията от Екофол

Високоефективни и рентабилни листни и почвени торове на БАТА АГРО 2022

Българската компания за торове Екофол представи на БАТА АГРО 2022 новите си предложения за есенната кампания - продукти от ново поколение, за разумните фермери.

Новата сеитба започва с основното торене и Екофол отново предлага добри решения с качествени, високоефективни и рентабилни почвени торове. Един от най-важните елементи за подхранване на културите, особено при старта, е фосфорът, подчерта управителят на фирмата Татяна Михайлова. Тя очерта три фактора, на които земеделците трябва да обърнат внимание: запазване на максималното усвояване на фосфорния тор, наличието му да е с високо ниво на водоразтворимост и оптимална цена на продукта.

Какво предлага Екофол?

Предлагаме азотно-фосфорни торове, третирани със специален инхибитор. Именно той предпазва фосфора от блокиране, както в кисели, така и в алкални почви или в условия на преовлажняване. С по-малко количество фосфор, но добре усвоим и защитен от загуби се постигат много по-добри резултати. Активният фосфор остава за по-дълго време в почвата, осигурява по-добро вкореняване и гарантира успешен начален старт на развитие на културите. Сигурна стъпка за по-високи добиви.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.