1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. И земеделските кооперации искат защита от украинския внос на зърно

И земеделските кооперации искат защита от украинския внос на зърно

Взели са решение за участие в Българска аграрна камара

Земеделски кооперации от цялата страна се събраха на двудневна среща в Арбанаси. Целта е обединение и поставяне на приоритети за развитието на аграрния сектор в България и в частност на кооперациите, посочват от Националния съюз на земеделските кооперации. "Търпим големи загуби от случващото се в геополитически план в нашия регион", коментира председателят на съюза Николай Момчилов и уточнява, че земеделските кооперации в България обработват пет милиона декара земя.

„Украинско зърно винаги е имало и винаги ще има. Търговия с Русия с Украйна винаги ще има. Просто преди е била регламентирана. Имало е налози и контрол. Ние настояваме да не се подписва този регламент, който регламентира безмитния внос на земеделска продукция от Украйна. Разбрахме, че БАБХ са започнали проверки в Силистренско по пристанищата, които вкарват зърно, което е похвално и мога да похваля министъра за тази му намеса“, каза Боян Димов, председател на Областен съюз на земеделските кооперации – Силистра.

По време на срещата е взето решение Националният съюз на земеделските кооперации да участва в Българска аграрна камара.

алочис агримат

Много голям избор от междуредия и БРОЙ междуредия: Открийте своето МЕЖДУРЕДИЕ тук: 42 см, 45 см, 45.7 см, 50 см, 50.8 см, 52.5 см, 55,8 см, 70 см, 75.0 см, 80 см, 90 см, 96.5 см. Брой междуредия от: 4 бр., 5 бр., 6 бр., 7 бр., 8 бр., 9 бр. до … 26 бр. междуредия.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.