1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. Иновации от Лебозол за по-висока рентабилност

Иновации от Лебозол за по-висока рентабилност

Компанията събра на семинар в село Блъсково фермери от Варненска и Шуменска област

Как да изберем правилния продукт, за да бъде себестойността на производството по-ниска и в същото време да произвеждаме качествено и повече? Как да редуцираме азотното хранене и защо това е важно? Как правилното и навременно прилагане на различни микро- и макроелементи може да повиши ефективността на даден продукт и оттам рентабилността? Всички тези въпроси бяха дискутирани на семинар, организиран от фирма Лебозол в село Блъсково, Варненска област. Отговорите на тези така важни за фермерите проблеми даде Янко Борисов, продуктов мениджър на Лебозол.

Експертът се спря върху различните климатични фактори като суша, преовлажняване, студ, поройни дъждове, които рефлектират върху усвояването на различните елементи, пречат на развитието на силна коренова система и съответно на растежа на самото растение. С помощта на продуктите Аминозол®, Авитар® и Lebosol®-AминоМакс могат да се решат редица проблеми. Важна стъпка при подхранването на растенията е навременното внасяне на бор, сяра и силиций, посочи още Янко Борисов и даде конкретни примери.

„Фирма Лебозол се стреми през всичките тези години да бъде една от водещите компании на пазара, които предлагат иновации и тези иновации са свързани с повишаването на резултатите. Затова сега предстои да изведем опити съвместно с фирма НИК. Заедно с техните дронове искаме да вкараме тази иновация в действие“, обобщи Александър Димитров, регионален мениджър за Североизточна България в Лебозол.

На полето фермерите от Варненска и Шуменска област видяха в действие дрон с вместимост 50 литра работен разтвор и скорост на движение в зависимост от дозата и приложената технология. Предстои в Североизточна България да се изведат редица опити, които да покажат ефективността от подобен тип пръскане, посочи още Александър Димитров.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.