1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. Изложение ще покаже иновациите за зеленчукопроизводителите в Нидерландия

Изложение ще покаже иновациите за зеленчукопроизводителите в Нидерландия

В събитието в периода 27-29 септември 2022 г. могат да се включат и български земеделци

Всяка голяма иновация започва от някъде. Именно към подобна промяна в земеделието се стреми Синджента, която разработва биологични вещества и технология за наблюдение на земеделските земи. Работи още върху начини, по които желаните характеристики могат да се интегрират в съвременните сортове чрез обратно кръстосване. Друг сериозен проблем, зад който компанията застава, е здравето на почвата. Тя е в основата на хранителната система и 95% от глобалните хранителни доставки се отглеждат в нея. Сега е моментът да защитим този унизителен ресурс, така че бъдещите поколения да имат надежден достъп до храна. Всичко от оптимизирането на хранителните вещества до борбата с вредителите е от интерес за експертите. Те се стремят да подобрят устойчивостта, качеството и безопасността на селското стопанство с наука от световна класа и иновативни решения за култури.

field-of-inovation

Това нестихващо желание за подобрение е и идеята зад изложението Fields of Inovations, което ще се проведе в периода 27-29 септември 2022 г. в  Гротеброек, Нидерландия. На него ще бъдат представени култури, технологии и нововъзникващи възможности за производителите на зеленчуци. За пръв път тази година посетителите могат да открият най-съвременния Технологичен център за научноизследователска и развойна дейност на Синджента, биологични тръбопроводи и нови начини за подобряване на здравето на почвата. Производителите могат да изпитат сортове от първа ръка и да научат повече за това как да отглеждат агрономически успешни култури. По този начин събитието помага на производителите да изберат най-доброто за своя бизнес въз основа на агрономически решения. Регистрацията за изложението е безплатна и вече е  отворена, като всеки, за който представлява интерес може да се запише.

На Fields of Inovations ще бъде показан още новоразработеният сензор за почвени насекоми EDAPHLOG, както и сензорът за биоразнообразие, за да демонстрира здравето на почвата и цялостното разнообразие на екосистемите. Тази техника ще е от помощ при подобряването на почвената среда. С иновативната технология земеделците ще разполагат с широк спектър от  информация, която да им помогне за запазването на почвеното здраве. Освен това ще се разгледат и начините за постигане на генетичен напредък чрез развъждане. Всяка година развъдчиците на компанията изследват милиони различни варианти на сортове, за да намерят само най-добрите качества, които да представят. След като тези критични черти бъдат открити, те се интегрират в днешните модерни сортове. Сред предложенията ще бъдат устойчиво на топлина и стрес и заострено зеле; първото заострено савойско зеле; лук, устойчив на плесен; карфиол с много дълъг цикъл; превъзходни сортове тиква; бейби салата с удължен срок на годност; подобрения на зеления фасул; нови вкусни, цветни хибриди на сладка царевица; стемфилиум с устойчиви на Peronospora сортове спанак; надграден iStem карфиол.

Земеделските производители могат да се регистрират за събитието напълно безплатно, като ще имат възможност да се докоснат до всички нови проекти, да задават въпроси и да предлагат идеи. За онези, които нямат възможност да присъстват физически - събитието ще се предлага и във виртуален вариант, достъпен за всеки. За целта посетете www.SyngentaVegetables.com за повече информация.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.