1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. Изложението Дунавски овощари 2022 ще се проведе на 26 март 2022

Изложението Дунавски овощари 2022 ще се проведе на 26 март 2022

Участие в петото издание на форума ще вземат компании с фокус в обслужването на овощарския сектор

След двугодишна пауза заради ковид епидемията, специализираното изложение за овощарство “Дунавски овощари” 2022 ще се проведе отново в Русе на 26 март (събота). Участие в петото издание на форума ще вземат компании с фокус в обслужването на овощарския сектор - производство на посадъчен материал, препарати за растителна защита, торове. Ще бъде предоставена възможност за изложение на земеделска техника и оборудване, съоръжения, капково напояване. Ще се представят и фирми в областта на агроконсултации, финансиране и др.
 
След положителните отзиви от b2b срещите в предходни издания, тази година отново се предвижда дискусионен панел и възможност за директни срещи на земеделските стопани с представители на преработватели, търговци на едро, търговски вериги и други.
 
Семинарната част на изложението включва презентации на НССЗ по актуални теми, научни презентации в областта на овощарството, дискусии.
За първи път в рамките на събитието е планирано провеждането и на фермерски базар за регионални агро продукти. В него ще се включат производители на плодове, зеленчуци, мед, ядки, вино, натурални сокове, сушени плодове, конфитюри и сладка.
 
За откриването на изложението са изпратени покани към министъра на земеделието, изпълнителния директор на ДФ “Земеделие”, областни служби по земеделие, кметове, институции и др.
 
Дни на Дунавския овощар e част от съпътстваща програма на изложението. Тя ще се проведе съвместно с ПГСС “Ангел Кънчев” - Русе на 25 и 27-ми март.
 
Изложението “Дунавски овощари” 2022 се организира от Съюза на Дунавските овощари. Ще се проведе В ОЗК Арена – Русе с подкрепата на Министерството на земеделието и ДФ „Земеделие” и при стриктно спазване на въведените в страната противоепидемични мерки. За посетителите без зелен сертификат ще бъдат безвъзмездно осигурени бързи антигенни тестове за covid19.
 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.