1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. Изцяло ядливият карфиол от Синджента заслужи бронзово отличие Innovation Award на изложението Fruit Logistica 2022

Изцяло ядливият карфиол от Синджента заслужи бронзово отличие Innovation Award на изложението Fruit Logistica 2022

Изключително успешният сорт карфиол получи високо признание на Fruit Logistica Innovation Award, където на живо бяха представени последните иновации на компанията

Изцяло ядливият карфиол от Синджента iStem® бе отличен с бронзов медал на престижната церемония Innovation Awards в рамките на изложението Fruit Logistica в Берлин тази година.  iStem е най-новата от поредица отличени с международни награди иновации на компанията. Доматът YOOM® и безсеменният пипер Angello® спечелиха златни отличия в последните няколко години. Fruit Logistica е водещо световно търговско изложение на глобалната индустрия за свежи плодове и зеленчуци.

iStem е специален с това, че е първият изцяло ядлив карфиол – от стъблото до розичките. Основна полза за  производителите от отглеждането му е високият добив, а потребителите го харесват заради сладките розички с отлична консистенция и ядков привкус, както и заради това, че е богат на фибри и имуностимулатори като Витамин С и може да се консумира изцяло, а това намалява хранителния отпадък.  

karfiol-nagrada

Тази иновация е част от ангажимента на Синджента Зеленчукови семена да постави производителите и устойчивото отглеждане на плодове и зеленчуци в основата на дейността си. Това е възможно благодарение на стратегическото предимство на компанията, основаващо се на гъвкави и адаптивни, базирани на науката агрономични решения за създаване на устойчива продукция и предвиждане на предпочитанията на потребителите и тенденциите на пазара.

Синджента продължава да бъде лидер със своето портфолио от иновативни сортове и разновидности семена. В рамките на изложението Fruit Logistica, бяха представени също:

  • Новите сортове краставици с висока устойчивост на заболявания, висок добивен потенциал и отлично качество;
  • Салатният сорт SolidRib, който дава ползи на всеки етап от производството до продажбата със своята хрупкава текстура, дълготрайност и свеж аромат;
  • Сочните сортове мини пъпеши Romolo и Piel de Sapo;
  • Водещите разновидности домати, от бейби плъм и чери на клонки до разновидностите, устойчиви на унищожителния вирус на кафявото набраздяване по плодовете (ToBRFV);
  • Различни сортове пипер, вариращи от сладки и безсеменни мини варианти до по-едри месести разновидности.
    sortove-fruit-logistika

Събитието Fruit Logistica 2022 се проведе на живо след две години пандемия и на фона на нарастващите опасения за сигурността на глобалната хранителна индустрия и промените в климата. По време на изложението, се състояха много важни дискусии с партньори на Синджента. Основна тема беше това как компанията може да ги подкрепи във вземането на решения за тяхната дейност и да им предложи опции за въвеждане на регенеративно земеделие. Събирайки заедно на едно място толкова много водещи представители на индустрията, изложението в Берлин демонстрира истинската важност на живото присъствие. Фермери, търговци на едро и на дребно, както и ключови партньори на Синджента успяха да видят, вкусят и да се насладят на отлична зеленчукова продукция. Всички вече очакват с нетърпение следващото издание на Fruit Logistica, което е планирано за 8-10 февруари 2023 г.

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.