1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. КОИ СА ПЕТТЕ ПОЛЗИ ОТ РАННОТО ТРЕТИРАНЕ НА РАПИЦА И ПШЕНИЦА С АМАЛГЕРОЛ ЕСЕНС И НУТРИБИО N?

КОИ СА ПЕТТЕ ПОЛЗИ ОТ РАННОТО ТРЕТИРАНЕ НА РАПИЦА И ПШЕНИЦА С АМАЛГЕРОЛ ЕСЕНС И НУТРИБИО N?

Пролетта на 2022 година се оказва много неблагоприятна за посевите от есенни култури в повечето региони на България. Редуването на периоди с високи и с ниски температури, в комбинация с високата температурна амплитуда, която се наблюдава от началото на месец март, допринасят за допълнителен стрес при култури като рапица и пшеница. Много от фермерите се колебаят дали да изведат първите мероприятия за растителна защита, защото се опасяват да не причинят допълнителен стрес на културите, свързан с приложението на хербициди.
Меди
 
Екипът на МеДи Плюс Р ООД има решение на всички тези проблеми: комбинацията от биостимулатора Амалгерол Есенс и микробиалния тор Нутрибио N! Азотфиксиращите бактерии в Нутрибио N могат да преживеят неблагоприятни климатични условия като температури под 0 градуса. При всяко покачване на температурите бактериите се реактивират, увеличават метаболизма си и започват формирането на нови колонии. В същото време растителните хормони и органичния въглерод, част от седемте елемента в състава на Амалгерол Есенс, активират и стимулират кореновата система на растенията. Двата продукта се препоръчват при широк диапазон от температури, като могат ефикасно да фиксират атмосферен азот от 4 до 45 градуса по Целзий. Синергичното взаимодействие на Амалгерол Есенс и Нутрибио N дава отлични резултати и благоприятства за : 
 
 • преодоляване на  температурния стрес;
 • предпазване на растенията от измръзване;
 • преодоляване на хербицидния стрес;
 • фиксиране на 8-10 кг активно вещество азот на декар (~ 25-30кг/дка Амониев нитрат);
 • по-активно усвояване на хербицидите от плевелите, което води до по-бързото им загиване;
 
Амалгерол Есенс и Нутрибио N са прилагани с позитивни отзиви през зимата и пролетта на 2021 година в Северна Италия, Полша и България.
Използването на биостимулатори и азотфиксиращи бактерии за регулирането на растежа и развитието на културите ще стане основна практика за получаването на екологично чиста растителна продукция в условията на климатични промени и в контекста на „Зелената сделка”. Тяхното приложение щади околната среда и спомага за по-добро усвояване на хранителните вещества от корените в почвата. Спазването на фазите на приложение е наложително за тяхната ефективност. Комбинацията от Амалгерол Есенс и Нутрибио N, не е разход, а инвестиция, която съветваме всеки един български фермер да направи, за да стане стопанството му по-успешно!
 
Допълнителна информация и интересни материали и съвети за употребата на Амалгерол Есенс и Нутрибио N можете да откриете на следните линкове:
 
 
 
 
 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.