1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. Микоризни гъби (МикоАплай) за подобрен воден и хранителен режим на растенията

Микоризни гъби (МикоАплай) за подобрен воден и хранителен режим на растенията

Решения за борба със сушата от Суммит Агро

Sumitomo Chemical предлага на българския пазар чрез Суммит Агро както конвенционални продукти, така и иновативни биологични решения.
Valent Bioscience е американска компания, част от Sumitomo Chemical, която работи в направление биологични продукти. Те са водещ производител на микоризни гъби – с най-високо качество и концентрация.

Суммит Агро е дистрибутор в България на МикоАплай ЕндоПрим и МикоАплай ЕндоМакс, които са две различни формулации, ЕндоПрим е течен, а ЕндоМакс е прахообразен. Тези продукти предлагат най-добрата технология в света за третиране на семена с микоризни гъби. Могат да бъдат приложени също така и в реда, чрез третиране на посадъчен материал или чрез капково напояване.

Проблемите със сушата стават все по-сериозни. Тези предизвикателства родиха МикоАплай. Създателите му са водени от идеята да помогнат на растенията да набавят вода в най-критичните за тях моменти, а също така и хранителни вещества в усвоима форма. МикоАплай дава на растението възможността то да бъде по-устойчиво срещу засушаването и съответно да повиши добива, защото също така има възможността да се храни много по-добре, като получава в пъти повече хранителни вещества от почвата, които иначе НЕ са достъпни за него. Освен това растенията, третирани с МикоАплай са по-устойчиви и на различни видове абиотичен и биотичен стрес (болести).
В допълнение на всичко посочено, МикоАплай подобрява почвената структура, което е изключително важно за отглеждането на здрави и добре развиващи се растения.

„Много сме щастливи, че Суммит Агро е нашият партньор за развитие на този важен продукт за нас в България“, подчерта Фабио Поберай, мениджър в Sumitomo Chemical Agro Europe.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.