1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. Несъществуващи фермери в САЩ получават милиони

Несъществуващи фермери в САЩ получават милиони

Раздадени са безвъзмездни помощи на обща стойност над 1 милиард долара

Мащабни злоупотреби с пари, отпуснати от американското правителство в помощ на фермерите, разкриха властите в Съединените щати. Оказва се, че милиони долари са отишли при хора, регистрирали несъществуващи ферми.
 
В един от случаите, посочен от разследващите, група жители на предградие на Кливлънд, в щата Охайо, са основали на хартия 70 селскостопански предприятия, за които са получили над 7 милиона долара от фонда, предназначен за подкрепа на малките семейни ферми. Измамниците са подали заявления за помощи и кредити и са регистрирали общо 180 служители. 
 
При последвалите проверки властите са установили, че на посочените адреси не се извършва никаква селскостопанска дейност, както и че самите фирми не са били активни преди месец май, когато са подали исканията за подкрепа.
 
В хода на разследването става ясно, че по програмата за бърза подкрепа за малки и средни ферми са раздадени близо 23 000 заеми и повече от 45 000 безвъзмездни помощи на обща стойност над 1 милиард долара на юридически лица, които не са имали никакви права. Всички тези компании са основани след 31 януари тази година.  
 
 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.