1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. НСЗКБ организира национална среща на земеделските кооперации под наслов „Заедно можем повече“

НСЗКБ организира национална среща на земеделските кооперации под наслов „Заедно можем повече“

Събитието ще се състои на 18-19.04.2023г. в с. Арбанаси общ. Велико Търново

Националният съюз на земеделските кооперации в България организира национална среща на земеделските кооперации на 18-19.04.2023г. в с. Арбанаси общ. Велико Търново под наслов „Заедно можем повече“ .

Целта на срещата е обединение и поставяне на ясни цели и приоритети за развитието на аграрния сектор в България и в частност на земеделските кооперации.

Поставени сме пред условия, които са не само неконкурентни но и уронващи престижа и авторитета на българския земеделец.

Земеделските кооперации на само са засегнати, но и търпят големи загуби от случващото се в геополитически план в нашия регион.

Мотото на срещата е „Заедно можем повече“ защото обединени можем да постигнем по-добри резултати, можем да намерим по-добри пазари, можем да разчитаме един на друг и да си помагаме в името и просперитета на нашите членове, в името на това да имаме по-здравословна и вкусна храна, в името на това да се развиваме и модернизираме, в името на това да сме конкурентноспособни и да отговаряме на всички европейски изисквания.

Земеделските кооперации в Република България са били и винаги ще бъдат водещата сила в аграрния сектор. Петте милиона декара земя, която обработват, със своите зеленчукови полета, със своите овощни масиви, със своите стада от едри и дребни животни, които отглеждат те се незаобиколим фактор в земеделския живот в България.

Участие в срещата ще вземат заместник министри и експерти от министерството на земеделието.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.