1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. Отлични продукти за всяко поле от Булагро АД

Отлични продукти за всяко поле от Булагро АД

На АГРА 2024 компанията представи торове и биостимулатори на реномираните компании Valagro – Италия и SAS – Испания

Булагро АД представи на Международното селскостопанско изложение Агра 2024 част от продуктовата си гама за подхранване на растенията - торове и биостимулатори на реномираните компании Valagro - Италия и SAS – Испания, които решават всички технологични въпроси при отглеждане на полски и дълготрайни култури. Акцент и при двете компании са макроелементите и комплексните NPK формулации. Отделно имат аминокиселини и биостимулатори, които до голяма степен решават проблемите на полето.

булагро-торове

Испанската компания SAS разполага с около 40 продукта в портфолиото си. Тя е с над 35-годишна история. В листата на Булагро АД са включени 15 продукта, едни от най-масово използваните на пазара.

Италианската компания Valagro също има много сериозен набор от продукти - над 40, в портфолиото на Булагро присъстват 18 от тях.

През последните години на българския пазар се появиха изключително много продукти за листно хранене, което води до объркваща за фермерите информация и все по-труден избор какъв продукт да бъде предпочетен. Купуването на продукти от реномирани компании е застраховка за избор на добър продукт. Също важно значение има начинът на приложение на торовете, било то листни или гранулирани, защото дори и разполагайки с най-добрия продукт, ако той не бъде приложен правилно – навреме и в точната фенофаза на растенията, ефектът ще бъде нулев.

bulagro-produkti

Булагро АД разполага с високоспециализирани агрономи, на които може да се разчита в това отношение, освен да дадат препоръка за продукт, но и на място на обработваемите земи на земеделците да определят технологично най-добрия период за внасянето им. Много е важно да се познава цикълът на развитие на културите и от кои макро- и микроелементи се нуждаят в съответната фаза на развитие.

Важен момент при листните торове е да бъдат прилагани превантивно, а не тогава, когато има изразен недостиг на хранителни вещества. Дефицитът несъмнено води до загуба на добив, а от там и на загуба на стопански резултати, предупреди д-р Димитър Стойчев, продуктов мениджър-торове и биостимулатори в Булагро АД.

bulagro

д-р Димитър Стойчев, продуктов мениджър-торове и биостимулатори в Булагро АД

Булагро АД гарантира уникалното качество на продуктите си - листни, NPK торове, микронутриенти, растежни и антистрес биостимулатори, съставени от най-добрите суровини и с внимание към всеки детайл.

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.