1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. Петя Ставрева в Казанлък: Розопроизводството се нуждае от дългосрочна подкрепа

Петя Ставрева в Казанлък: Розопроизводството се нуждае от дългосрочна подкрепа

Гостите бяха посрещнати с гердан от рози, превърнал се в една от емблемите на празника

„Розопроизводството има нужда от дългосрочна подкрепа със средства от националния бюджет и от европейските фондове“. Това каза председателят на Обединени земеделци Петя Ставрева в Казанлък, на среща при кмета на града с министъра на земеделието и депутати.

Срещата беше в рамките на Празника на розата `2022, който тази година отново събра възхищението на гостите на Розовата долина.

В разгара на кампанията розовият цвят остава необран в част от масивите. Ниските изкупни цени и забавено плащане от страна на преработвателите през последните няколко години затрудниха сериозно производителите, отбеляза тя.

praznik-na-rozata

Маслодайната роза е един от символите на България и подкрепата от институциите е необходима за оцеляването на това емблематично за страната производство, подчерта  Ставрева.

Председателят на Обединени земеделци беше гост на Празника на розата по покана на кмета на град Казанлък Галина Стоянова. Заедно с представители на земеделската организация тя взе участие в тържествата, които и тази година представиха традиционен розобер в розовите градини близо до града, който има своите традиции от началото на честванията преди 119 години.

Гостите бяха посрещнати с гердан от рози, превърнал се в една от емблемите на празника. Тържествата завършиха с карнавално шествие, което тази година беше под мотото „Приятелство  в рози“.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.