1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. Последната иновация при слънчогледа – тройна генетична устойчивост

Последната иновация при слънчогледа – тройна генетична устойчивост

Ани Димитрова, мениджър бизнес развитие на Nuseed за Централна и Източна Европа

Нови хибриди по Експрес технологията и с устойчивост на мана и синя китка

Как да получите стойност отвъд добива? Отговор на този въпрос даде Ани Димитрова, мениджър бизнес развитие на Nuseed за Централна и Източна Европа, по време на изложението АГРА 2023 в Пловдив. Тя посочи, че абсолютна новост на пазара са двата нови хибрида N4L215 E и N4H202 E, като иновацията при тях е, че са с тройна генетична устойчивост – на първо място на хербицида Експрес, и на второ място – на синя китка и мана.

N4H202 E е изключително стабилен високоолеинов хибрид с добър здравен профил през целия сезон и повишена устойчивост на болестта мана и ExpressTM толерантност към хербициди. Това гарантира, че N4H202 E намалява риска за земеделския производител, като същевременно увеличава производителността на хектар.

nuseed

N4L215 E е нов линолов хибрид, който се представя добре в различните региони. Ранното прибиране на реколтата предоставя възможност на земеделския производител да разполага с повече време за подготовка на зимната реколта и избягване на условията на засушаване или за по-късно засяване. С отлична устойчивост на болестта мана и ExpressTM толерантност към хербициди, N4L215 E е хибрид, на който можете да разчитате, че ще осигури високи добиви при ниски разходи.

Ани Димитрова отчете повишен интерес към Конфекшън хибридите, най-вече към черните слънчогледи от този специфичен сегмент. Голямо търсене има и на хибридите за белене и за храна за птици.

Дистрибуторската фирма АСМ разпространява маслодайните слънчогледи на Nuseed, а от Бревис може да закупите хибриди от Конфекшън сегмента. Двете фирми се отличават с висок професионализъм и предлагат коректни консултации, посочи Ани Димитрова.

nuseed1

Nuseed подготвя срещи с фермери на полето, като още от сега Ани Димитрова кани иновативните фермери на Дни на полето, организирани от Добруджанския съюз на зърнопроизводителите близо до Добрич, където ще видят селекцията на Nuseed.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.