1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. Предимства на механизираното прибиране на зеле

Предимства на механизираното прибиране на зеле

Семейство Иван и Десислава Кабурови отглеждат атрактивен сорт за втасване

В края на годината гостуваме в семейната ферма на Иван и Десислава Кабурови в Мало Конаре. Те отглеждат 100 дка зеле, също - тикви, картофи, имат оранжерия с домати и площи със зърнено-житни култури. Механизират прибирането на зелето, за да спестят време.

„Прибирането става по-облекчено, по-динамичен е процесът. Няма натоварване на работниците, няма товаро-разтоварна дейност. Работниците берат зелето, поточната линия качва зелките и съответно веднага ги пакетира. Вижда се, че с по-малко хора се върши много повече работа и това е идеята на иновациите в България, на модернизирането, на новите технологии“, каза Десислава Кабурова.

„Този продукт сме го отгледали с любов. В годините сме изпитали този сорт, който е за втасване. Много е крехък и уникален като вкусови качества. Издръжлив е. Направили сме анализ на почвата от какво се нуждае самото растение и сме му го дали в точната фаза. Пръскали сме го с много щадящи препарати. През миналия месец направихме анализ за наличие на остатъчни вещества от над 800 препарата и се оказа, че няма нито едно остатъчно вещество. Това гарантира чистотата на продукта“, заяви Иван Кабуров.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.