1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. Престижно отличие за Микоаплай Ендомакс на Агра 2023

Престижно отличие за Микоаплай Ендомакс на Агра 2023

Суммит Агро – решения, базирани на науката

Впечатляващо участие направи Суммит Агро на Международното изложение Агра 2023 в Пловдив.

Не е изненадващо, че за поредна година компанията получи престижни отличия. На първо място - голямата награда за дизайн на панаирна експозиция, както и награда за иновация за продукта Микоаплай Ендомакс, който съдържа размножителен материал от голям брой видове микоризни гъби и способства за повишаването на добива, чрез подобряване физиологичните функции на културата, през цялата вегетация.

mykoaplay

„Тази висока оценка и награди ни задължават много… И да обещая, че всяка година фирмата ни ще участва с поне един иновативен продукт“, каза при награждаването управителят на Суммит Агро, доц. д-р Мирослав Титянов.

Антоан Мейер, президент на Суммит Агро за Европа, заяви:

„Нашата философия е да бъдем иновативни архитекти в селското стопанство. Въз основа на японските ни корени и новата ни визия, сменихме логото си на световно ниво – вече е в оранжево и зелено. Оранжевото презентира японските ни корени, защото Япония е страната на изгряващото слънце, а зеленото е за земеделската продукция по цял свят и в България. Както виждате, в логото между оранжевото и зеленото има място – за сътрудничество, за нови технологии, място за това да сме основателите на нови решения, като Микоаплай Ендомакс и други биопродукти с търговската марка Сейпро – наука, вдъхновена от природата. Много съм горд да бъда на Агра - тук виждате нова техника - дронове, налични за българските земеделци от Суммит Агро.

mykoapplay02

Антоан Мейер, президент на Суммит Агро за Европа

Като част от Суммит Агро в Европа вярваме, че обществото има изисквания, а понякога и политически решения, които невинаги са базирани на науката, но ние искаме да ги подкрепим научно, както стратегията „От Фермата до Трапезата“. С биорешенията от Сейпро линията ние ще вървим все повече в тази насока. Тук сме от Суммит Агро Европа заедно със Суммит Агро в България - екип от вдъхновени специалисти, за да подкрепим тази трансформация, която ще се случи, благодарение на сътрудничеството между учени, университети, агрономи, фермери и партньори. Горд съм да кажа, че екипът на Суммит Агро в България е изключително целеустремен и ще подпомогне тази трансформацията с дела.“

mykoapplay01

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.